1967

A PreGel története egy olyan vállalatról szól, melyet mély gyökerek fűznek az olasz hazájához és szoros kötelék az alapítóihoz. Egy történet elkötelezettségről és szenvedélyről, férfiakról és nőkről, akik életüket szentelték a kutatásnak, innovációnak, termékminőségnek és az ügyfélért való odaadásnak. A PreGel egy egész család munkájának gyümölcse, mely az olasz Emilia-Romagna tartomány egy kis városában kezdte tevékenységét, mára viszont az egész világon ismert.

Mindez 1967-ben Scandiano-ban kezdődött, mikor Dr. Luciano Rabboni és felesége egy kis kézműves fagylalt és cukrász termékek gyártásával foglalkozó vállalatot alapítottak. A cég a „preparati per gelato” (félkész fagylalt termékek) rövidítését, a PreGel nevet kapta, mely egyben a későbbi szakintézmény alapköve.

PreGel Tree

Az első években PreGel a kézműves fagylalt szakterületét célozta meg, hogy megmutathassa, e termékek ipari előállítása mellett is megtartható a kiváló minőség.
Az első vezértermékek, a koncentrált gyümölcs paszták mellet, a 70-es évek elején a PreGel piacra vitt több, manapság nagy jelentőséggel bíró terméket, mint a Zabajone Vittoria és a Gran Stracciatella Reale, mely a legelső sztracsatella ízű fagylalt. Ezekért és más innovatív teljesítményekért, Pregel számos nemzetközi díjat nyert. A vállalat a konkurencia leutánzási kísérletei ellenére is a fagylaltpiac vezetőjévé vált, először Olasz- majd Németországban. 1975-ben az új szakasz kezdetének jegyében, a PreGel gyümölcsfa logója kerül a zsákokra és vödrökre, melyek a mai napig is megtalálhatóak a termékek külsőjén, minőséget és megbízhatóságot szimbolizálva.

Dott. Luciano Rabboni, PreGel Founder and President

Az ezt követő évek sem maradnak innováció nélkül. A PreGel aranykort él át a sikertermékeivel, mint a Tiramisu Paste és az első gyümölcs fagylaltalap, a Base Fruttosa. A csúcspont ezután került elérésre 1985-ben, egy vasárnap délután, mikor Dr. Rabboni egy forradalmi terméket fejleszt ki, a Yoggi®-t, mely az első joghurt ízű fagylalt. A könnyű és természetes friss joghurt íznek köszönhetően, a Yoggi® az első pillanattól kezdve óriási sikernek örvend és az abszolút minőség jelképévé válik, mellyel egy utánzat sem versenyezhet.

Yoggi®

A 90-es évek elején sikeresen piacra kerülnek a „Rimini”, „Diamond” és „Vittoria” fagylaltalapok. Ezek a termékek egyszerű és gyors elkészítése segítette a fagylaltkészítők munkájának forradalmasítását. Eközben napvilágot látott az első osztályú összetevőkből készült ízben gazdag fagylalt és cukrász variegáló PreGel Arabeschi®.

Ugyanekkora jelentőséggel bír az 1998-ban kidolgozott Pregellina®, egy különleges, szabadalmaztatott termék, mely a gyümölcsök frissességének megőrzéséről gondoskodik.

Az új évezred kezdetével PreGel a fagylaltipar, cukrászat és kávézók világában főszereplővé válik világszerte. A vállalat fejlődésérért a határozott terjeszkedés a piacokon és az olasz fagylalt átlagon felüli népszerűsége leginkább a felelős. Ezen kívül kulcsfontosságú szerepet játszik a frozen yogurt és vele együtt a Frozen Yoggi® kitörő sikere, mely vitathatatlanul a legjobb a kategóriában, ízének és minőségének köszönhetően.

Innovatív

Ennek a hihetetlen fejlődésnek az eredménye a második iroda létrejövetele Reggio Emilia-ban, a gyártóüzem területének megduplázódása és az irodák elhelyezése világszerte: Ausztrália, Ausztria, Brazília, Kanada, Kolumbia, Ecuador, Németország, Mexikó, Lengyelország, Spanyolország, Svájc és az Amerikai Egyesült Államok. Ezenfelül, 2009 jelentős év volt PreGel számára, mikor megnyitotta az első tengeren túli gyártóüzemét Charlotte-ban (Észak-Karolina).

A termékfejlesztés az óriási siker ellenére is folytatódik. Új különlegességek jönnek létre, mint a Glassa Evolution tortabevonók és a PinoPinguino variegálók, mely manapság már klasszikusnak számít: ízletes krémes öntet utánozhatatlan csokoládé és mogyoró ízzel, mely fagylaltba keverve avagy ráöntve, fagypont alatti hőmérséklet ellenére is puha és bársonyos marad.

A mai napig, már majdnem egy fél évszázad után is Dr. Luciano Rabboni vezeti a PreGel-t, fiaival Vittorio és Darioval, valamint az alkalmazottai segítségével.
A cég mára nemzetközileg vezetőpozíciót ért el az innovatív fagylaltalapok, ízek, különböző technológiák terén, nem csak a fagylaltiparban, de cukrászati és kávézó területen is.